Juliacheval » Specials » Film maken
Hoe meer ik schrijf, hoe meer ik leer!

Iedereen kan een film maken

Iedereen kan een film maken Films kan iedereen tegenwoordig. Je hoeft geen grote dure camera te hebben om een mooie film te maken. Toch is het maken van een documentaire weer heel anders dan het filmen van een bruiloft of het maken van een fictiefilm. Allemaal heel erg leuk om te doen, maar ook handig als je enigszins weet hóe!

Durf die film te maken!

Bij het maken van een film of reportage komt veel kijken. Als je creatief bent, is het erg leuk om je ideeën ook echt uit te voeren. Vaak zijn er dingen die onduidelijk zijn en weet je niet wat je kunt verwachten. Dan is het toch een drempel die je over moet om echt die stap te nemen om je idee om te zetten naar een film. Deze special geeft je de nodige informatie en helpt je op weg, zodat je die film echt durft te gaan maken!

Genre kiezen

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor een bepaald genre. Documentaire is vaak beter te maken als je weinig of geen budget hebt. Fictie daarentegen is vaker duurder, maar hoeft ook weer niet heel duur te zijn. Het komt vooral aan op je eigen creativiteit, waarmee je vaak wel tot een oplossing komt. De artikelen in deze special geven weer specifiek per genre weer waar je aan moet denken en hoe je het beste kunt aanpakken.

Overzicht

Een film maken is een heel proces. Belangrijk is dat je vanaf het begin goed bijhoudt welke afspraken zijn gemaakt en met wie. Maak een bestand met adressen en contactgegevens en houdt alle uitgaven meteen goed bij. Dan blijft het overzichtelijk. Er is immers al genoeg waar je aan moet denken! In deze special lees je wat dat allemaal is.

Zelf een documentaire maken

Hoe maak je een documentaire? Waar begin je en hoe pak je het aan? Waar moet je aan denken en hoe zit het met rechten? Wat heb je nodig en welke keuzes moet je maken? Allemaal vragen waar je tegenaan…

Zelf een fictiefilm maken

Droom je over een carrière in Hollywood als beroemd regisseur? Of wil je gewoon je creatieve ei kwijt? In een fictiefilm kun je je fantasie lekker de vrije loop laten. Het is leuk om te fantaseren en…

Een bruiloft filmen doe je zo!

Bruiloften filmen is leuk, maar ook hard werken! Je moet constant scherp zijn en gefocused op wat er gebeurt. Je moet vooruit kunnen denken naar de volgende stap en snel kunnen inspringen op spontane…
Gepubliceerd door Juliacheval op 05-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!